Mąka Łowicka powstała pod wpływem inspiracji naszymi regionalnymi tradycjami, gdzie od pokoleń Łowiccy Księżacy uprawiali złote łany zbóż.
Wyłącznie z łowickich zbóż we własnym zakładzie wytwarzamy mąki, które są dzieckiem pracy piątego pokolenia młynarzy w naszej rodzinie!
Od pięciu pokoleń nieprzerwanie kontynuujemy tradycje młynarskie i pielęgnujemy dziedzictwo przodków. Naturalne mąki to nasza pasja i dokładamy wszelkich starań, by były one najwyższej jakości. Doceniają to lokalne piekarnie i rzesza klientów indywidualnych z okolic Łowicza. Produkty, które wytwarzamy, niczym za dawnych lat, są wolne od GMO i nieskażone chemicznymi dodatkami, polepszaczami, barwnikami i innymi substancjami powszechnie stosowanymi w przemysłowej produkcji spożywczej.
Zboża, które mielimy, znamy od momentu siewu aż do zbioru i sami nieustannie nadzorujemy cały proces produkcji opierając się na badaniach w naszym zakładowym laboratorium oraz dodatkowo podpierając się badaniami w niezależnych akredytowanych laboratoriach. Osobiście znamy każdego z naszych dostawców i sposób w jaki uprawiane są zboża, które kupujemy.
Znaczną część zbóż, które przetwarzamy, uprawiamy sami na własnych gruntach rolnych. Z okolicznymi Rolnikami łączą nas długofalowe relacje, opierające się na wzajemnym zaufaniu i partnerskiej współpracy, co owocuje najwyższej jakości skupowanymi przez nas zbożami.
Mąka Łowicka oprócz szerokiego asortymentu produktów zbożowych, które powstają w rodzinnym młynie z tradycjami skupia pod swoją strzechą produkty w pełni naturalne jak ziarna, bakalie, miody i wiele innych wspaniałych produktów niezbędnych w każdej szanującej się domowej spiżarni.
Pragniemy dołożyć wszelkich starań, by dostarczać naszym Klientom najwyższej jakości świeże produkty i stanowić źródło inspiracji dla budowania zdrowego stylu życia, bazującego na tym co najważniejsze: zdrowej diecie opartej na nieprzetworzonych naturalnych składnikach.
Zapraszamy serdecznie!
Przejdź do strony głównej